La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dimarts, 1 de gener del 2013

Laura a la ciutat dels sants


LLOR, Miquel: Laura en la ciutat dels Sants. Col·lecció Les Eines. Educaula. Barcelona, 2007.


Laura, una jove madura per la mort dels seus pares, però alhora, inexperta amb l’amor, es deixa portar per la il·lusió del primer amor i es precipita a casar-se.
Quan marxa a Comarquinal, una petita ciutat, indiferent als pobles, on allò que dóna vida són els rumors i comentaris que fan les dones que viuen en la monotonia rural. S’adona que l’home que havia conegut a Barcelona s’ha evaporat pel pas dels dies, i és en aquell moment quan veu que ho ha abandonat tot i s’ha precipitat donant-li tot, els seus sentiments a aquell desconegut, que l’únic que l’unia a ell era una promesa davant Déu. A partir d’aquest moment la seua vida és veurà en declivi ; els rumors que corren pel poble d’ella, la pèrdua de la seva filla i l’abandonament  d’aquells amb qui conviu. Açò ens mostra com les ganes d’una millor vida ens fan precipitar-nos a prendre una decisió en aquells moments que no pensem, sols actuem.
L’arribada d’en Pere , el nebot de l’únic suport que tenia Laura a Comarquinal, Mossèn Joan Serra, li despertarà una altra vegada el sentiment de l’amor. Però aquest portarà nous rumors de les dones cap a ella.
 Ella comença a sentir-se sola en aquella petita ciutat sense el suport de ningú i veu que aquells que li havien promès tant l’han deixat al carrer. És aleshores quan es sent tan sola que això li fa reflexionar i s’adona que tot allò que l'envoltava era com la boira que queq no deixa veure més enllà. I com la Laura, veiem que quan desapareix aquesta boira ens adonem que la verdadera felicitat no es troba en la fortuna i la bona vida sinó en el lloc que tenies i que sempre tindràs, que és la teua llar.


Natalia Yeste Ferrer
1Bat B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.