La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dimecres, 19 de desembre del 2012

El teu nom és Olga


La lectura d’aquest llibre ha sigut interessant. Ha sigut un llibre, que m’ha acostat un poc més als afectats de la malaltia del ‘’síndrome de Down’’. Aquest autor, m’ha fet veure d’una manera diferent aquestes persones, no vol dir que jo, abans de llegir-lo els menyspreara, però ara els veig com a persones normals, amb el xicotet defecte que diu l’autor: No poden obtindre uns grans estudis o treballar a qualsevol lloc; però si que poden realitzar estudis fàcils o treballar en llocs adequats per a ells.
Al cap i a la fi, son persones, son humans, i ells no tenen la culpa de ser així. Per això no hem de mirar-los en males cares, cridar-los amb menyspreu o simplement ignorar-los; està be que a vegades els faça falta ajuda externa, però no sempre, són autosuficients i poden actuar per si mateixa.
Una vegada vaig tindre la oportunitat de estar amb una d’aquestes persones, i pense que l’autor té raó en tot allò que diu, aquestes persones són molt carinyoses i afectives, per tant mai les vorem enfadades; t’ofereixen tot allò que tenen. Per exemple, Olga li oferia la televisió al seu pare, quant ella estava mirant-la ja que veia que a un altre canal estaven fet algun programa que al seu pare li agradava.
Per a finalitzar, em pose en la pell de l’autor: Ningú espera ni vol tindre un fill d’aquestes característiques. Si ens passa a nosaltres, no hem de pensar que és un càstig que ens dóna la vida, sinó un repte més, hem de intentar que aquestes persones, s’involucren en la societat tant com les altres, no tenim el perquè d’amagar-les ni molt menys de avergonyir-nos d’elles, són els nostres fills i hem de cuidar-los igual o millor que als altres, ja que necessiten un major recolzament.  

Juan Carlos Oltra Vicens 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.