La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dissabte, 9 de març del 2013

La Mort de Guillem


FUSTER, Jaume: La mort de Guillem. Editorial 3 i 4 (narratives). València, 1996.

Aquest llibre tracta sobre l'assassinat d’un jove valencià que li deien, Guillem.

La lectura m'ha resultat fàcil, perquè té un vocabulari prou usual. Aquest és un llibre que descriu totes les situacions amb detall, és a dir, fa que et situes en el temps, moment i lloc.

No m'agrada que hi hagen tantes ideologies, i tants parers, perquè totes les baralles són  causades per aquesta raó. Per exemple en aquest llibre, Marxalenes van matar a Guillem, pel fet que cada grup tenia una ideologia nacionalista diferent.

El senyor Jaume Fuster es va plantejar escriure aquest llibre amb el lema "si perdem el català, la humanitat haurà perdut una llengua i això no es pot permetre". De fet aquest va ser l'últim llibre escrit per ell.
Aquest llibre té molts recursos descriptius, és a dir té molts adjectius.

Des del meu punt de vista aquest llibre, està basat en  que cada persona té unes ideologies diferents, però cada individu és lliure de pensar segons la seua ideologia sense necessitat de demostrar-ho violentament. 

Finalment, el que m’ha paregut impressionant, és que abans la gent estava molt més conscienciada i es manifestava, per que els actes delictius foren castigats degudament i els culpables pagaven tot allò que havien fet.

MARTA BAÑULS LLORCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.