La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dilluns, 4 de març del 2013

TIRANT LO BLANC

MARTORELL, Joanot: Tirant lo Blanc. Bromera colecció. Els nostres autors. Alzira, 1994.

Tirant lo Blanc és protagonista de la novel·la, cavaller Bretó.
De manera valenta enfronta les aventures guerreres a Tunícia, Sicília i Rodes, salva l'Imperi Bicentí i es converteix en Cèsar de l'Imperi. Després d'aquesta història, mor d'una malaltia.
Aquesta obra, combina els ideals del món de la cavalleria amb el realisme.
El llibre és prou entretingut ja que està dividit en molts capítols de poc contingut i cadascun conta poc a poc i molt detalladament tota la història. És bastant interessant.
Els fets, en basar-se en la realitat, fan que s'allunye del tipus de llibres infantils en els que es veuen moltes coses irreals com dracs o encanteris on el protagonista sempre guanya i mai queda ferit.
Per una part, la novel·la de Tirant lo Blanc m'ha agradat, però per altra no. No m'ha agradat perquè en la lectura hi ha alguns capítols que hi ha escrits un poc pesats bastant difícils de llegir, generalment religiosos, encara que ja sabem com és d'important la religió a l'Edat Mitjana.
La novel·la m'ha resultat bastant interessant gràcies als seus personatges, als capítols on hi ha escenes d'humor, erotisme i sensualitat, que et deixen amb la intriga.
Hi ha novel·la de cavalleria, novel·la històrica, novel·la militar, novel·la de costums, novel·la eròtica, novel·la psicològica, etc.Tirant lo Blanc, relata tota mena d'aventures, descriu escenes amoroses i sensuals, totes les característiques del món de la cavalleria.

Aquesta novel·la és una de les novel·les més importants de la literatura catalana.
La novel·la de Tirant lo Blanc m'ha semblat agradable a l'hora de llegir-la generalment. No es una narració complicada d'entendre i els fets són interessants.

El fet que apareguen personatges nous amb intencions curioses fan que no es faça una lectura pesada.
El final de la novel·la es bastant trist ja que al llarg de la novel·la s'agafa estimació per algun dels personatges que apareixen constantment en la novel·la.



HÉCTOR MUÑIZ PONS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.