La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dimarts, 5 de març del 2013

La mort de Guillem


FUSTER, Jaume : La mort de Guillem Edicions 3 i 4. La biblioteca de Jaume Fuster. València, 2000


La mort de guillem és una novel·la basada en una història real, gira al voltant de l'assassinat de Guillem Agulló, un jove antifeixista-independentista dels països Catalans que va ser apunyalat per un grup de feixistes, el 2 d'abril de 1993 a Montanejos, solament per tenir una ideologia política diferent.
És un llibre que conta els fets amb una gran objectivitat, ja que descriu perfectament l'assassinat de guillem, les declaracions tant dels assassins com dels companys de Guillem, els comunicats dels advocats i les explicacions dels policies.
El que més m'ha impactat es la sang freda que van tenir els assassins de Guillem, ja que, una vegada que l'han apunyalat, se'n van cantat. També m'ha impressionat quan a Penya Ultra del valència va escriure una pancarta que deia “Guillem, Jódete” i després sense cap consideració li van tirar tota la culpa a dos menors quan, en realitat, van ser tots els de l'autobús qui havien participat.
Per una altra banda cal dir que transmet molt bé el sofriment dels pares de Guillem i la solidaritat de milers de persones que van eixir al carrer a manifestar-se contra la violència feixista.
Per últim, assenyalar que hi ha fragments com el de la mort de Guillem que es repeteixen per tota l'obra. Jo pense que és per a donar-li mes èmfasi a eixa acció i fer que estiga present en tota l'obra i ajudar a contrastar les informacions amb més facilitat.


Reportatge sobre la mort de Guillem Agulló. http://www.vilaweb.cat/.../agullo.pdf





Josep Guardiola 1bat A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.