La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dijous, 20 de desembre del 2012

EL TEU NOM ÉS OLGA


ESPINÀS Josep M. : El teu nom és Olga. Edicions La Campana. Barcelona, 2009.

Aquest llibre està compost per cartes que li escriu Josep M. Espinàs a la seua filla Olga, que té síndrome de Down . Tota l‘obra gira al voltant de la xiqueta però al mateix temps tracta tot tipus de temes, però sempre relacionats amb ella. Amb aquest llibre Espinàs ha pogut expressar tota mena de sentiments i oferir a tot el món una altra visió sobre la gent “subnormal”. Gràcies a Olga i el que diu son pare ens adonem que moltes vegades utilitzem termes inapropiats cap a la gent amb problemes o simplement els utilitzem com un insult, sense pensar que podem ferir a algú. També demostra que moltes vegades ens guiem per prejudicis que no ens deixen veure realment la realitat i el que ens envolta.
Olga és una xiqueta que, a pesar del seu problema de deficiència intel·lectual, és excepcional. És molt bona persona, sempre es preocupa pels altres, té un cor grandíssim i és molt volguda per tots. Què podem arreplegar de tot açò? Que no hem de jutjar les persones pel simple fet de tindre deficiències “ mentals” perquè, en molts casos, aquestes persones es preocupen pels altres més que les persones que estan “normals”.  En realitat, el que vol aconseguir l’escriptor és que la gent es conscienciï, que pensi abans de parlar, que òbriga els ulls i que pensi un poc amb els altres, a part d’escriure tots els sentiments cap a la seua filla.
Personalment, crec que és un llibre molt bonic perquè com és en part una història real, fa que t’identifiques més. El que vull dir, és que fa que reflexiones sobre coses que, en el meu cas, no havia pensat abans i que t’adonis que hi ha persones que realment sofreixen molt.





Anna Buis Orihuel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.