La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dijous, 13 de desembre del 2012

Comentari 'La Mort de Guillem', per Miguel Angel


FUSTER, Jaume: La Mort de Guillem. Narratives 3 i 4, València, 1996.


 El llibre  La Mort de Guillem ha sigut un llibre que m’ha impactat molt en el sentit que mai havia escoltat la història, i ara l’he poguda llegir de manera molt detallada.
 La manera com està escrit el llibre, de segur, ha ajudat a més d’un, com a mi, a esclarir tots els fets amb els més mínims detalls inclosos, perquè la historia està contada i relatada des de tots els punts de vista possibles, des dels testimonis, els seus companys, els assassins, el judicial, etc.

Un dels personatges en què m’he fixat ha segut Pablo C. S., per la seua sang freda a l’hora de dur a terme la ‘furgada’ i de clavar la navalla a Guillem sense pensar-s’ho dues vegades.

 Una de les curiositats que pense que té aquest llibre és el català central que utilitza, un dels exemples més clars és a l’hora d’anomenar les hores, un tant estranya per a nosaltres que parlem català occidental. Tres quarts de cinc, seria un dels exemples, que per a nosaltres son les 4:45 h.

 En definitiva ha sigut un llibre que m’ha agradat molt, per la seua trama i la delicadesa que utilitza l’autor a l’hora de contar els fets.
 És un llibre que recomanaria a tothom que li agraden les novel·les realistes.

No Tingues Por! - Obrint Pas


Miguel Angel Bisbal
1r Batx - B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.