La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dimarts, 4 de juny del 2013

La Mort De Guillem

FUSTER, Jaume: La mort de guillem. Editorial 3 i 4, narratives. València, 1996.

La mort de Guillem és una novel·la escrita a partir de fets reals, en ella s'hi narra com Guillem Agulló fou assassinat un 2 d'abril l'any 1993 per un grup de feixistes.

Després de llegir aquest llibre, pense que hi ha molta gent, cada persona  la seva manera de pensar, d'actuar i d'expressar-se cara al món, no obstant això, em segueix impressionant el fet d'assassinar una persona només per la seva ideologia.

Una de les parts que més m'afectà fou quan a l'encontre entre el València i l'Albacete desplegaren una pancarta en què apareixia: “¡Guillem, jódete!”, ja que em pareix una absoluta falta de respecte tant per al difunt com per a la família, amics...

Cal dir que la història real d'aquesta novel·la segueix al pensament de molta gent, ja que Jaume Fuster transmet al lector el patiment dels seus pares i el compromís social que desencadenà, ja que moltíssimes persones han eixit diverses vegades als carrers per protestar davant aquesta injustícia, la d'acabar amb la vida d'un jove amb tota la vida per davant només perquè tenia uns ideals sòlids.

Jaume Fuster escriu a la introducció: Si a través d’aquesta novel·la us puc comunicar una espurna del dolor, de la por, de la ràbia, de l’horror i de l’ànsia de justícia que tot plegat m’ha provocat, em donaré per satisfet.” Així doncs ho aconsegueix, ja que després d'haver-lo llegit tenim un poc més de consciència d'aquest tipus d'actes que marquen la història de Catalunya.


Finalment, puc dir que aquesta novel·la defensa clarament el fet que cadascú pot pensar el que vulga i hauria de pensar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.