La frase o el vers

"Si enderroquéssim l'escola, quin bell centre d'interès"
Carles Salvador

dijous, 7 de març del 2013

Una mort injusta...


FUSTER, Jaume: La mort de Guillem. Edicions Tres i Quatre. Biblioteca Jaume Fuster. València, 1996.

La mort de Guillem de Jaume Fuster està compost per quatre parts. Abans de començar cada part cita a autors, com ara Vicent Andrés Estellés o Joan Fuster entre altres.

La primera part conta les coses que van passar la nit del 2 d'Abril de 1993 a Montanejos,  ho fa en forma d’interrogatori de tots els testimonis, majoritàriament amics de Guillem. Aquesta primera part acaba amb l'assassinat des del punt de vista del protagonista, Guillem. L’escriptor ho conta utilitzant la tècnica de la imatge en el mirall.

La segona part té un llenguatge vulgar. En aquesta part es narra com uns xics s'uneixen al IV Reich de Marxalenes, el que passa a Montanejos aquella nit i la fugida dels assassins.

La tercera part és la reconstrucció del cas amb els informes elaborats a partir dels testimonis. En aquesta part també interroguen els acusats.

La part que més m'ha agradat ha sigut l’última, perquè es pot veure tota la gent que es mobilitza per a donar suport a la família i amics de Guillem. Ho fan assistint a totes les manifestacions que es van organitzar per tot el País Valencià.

Finalment, pense que és un llibre molt fàcil de llegir i molt impactant. M'ha agradat molt, encara que pense que és un llibre un poc repetitiu, el recomane llegir a tots.

Lara Sirera Francés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.